logo

Inspiration

En tur ved stranden, slebne skaller og sten, fuglen der lander på havet, øjet ser, hånden og sanserne samler. Jeg bruger, det jeg ser, sanser og oplever, i mit keramiske arbejde. Men leret i sig selv er også en inspiration, uanset om det er købt i pakker eller lavet af genbrugsler, så opstår der et samarbejde mellem leret og mig.

Urformer

Genbrugsler ældet med kaffegrums og lava. Urformen er en lille vase, men også en lille omfavnelse. For mig er den et stykke natur, kommet op af mosen, roden på et træ, eller lava størknet i en forvredet for. Urformen står og vrider sig i en bevægelse alene, to og to eller i flok.

Dyresjæle / Sjæledyr

I mine dyresjæle prøver jeg at fange dyrets stemning og væsen, dets styrke, glæde og sårbarhed. Alle er unikke som vi mennesker. Nogle figurer står som et tegn på et dyr, andre leder tanken hen på bestemte dyr. Dyresjælene findes i flere størrelser og farver. Nogle af dyresjælene står grafisk i sort-ler, mens andre er glaseret.

Æsker/Skrin

Jeg er optaget af æsken, det at gemme noget særligt i en æske, æsken har en hemmelighed. Æsker er en form, når du tager låget af, er der to former, der kan ses hver for sig, et indre rum, som også rummer en form eller fortælling.

Nogle æsker er omfavnelser, alle æsker er inspireret af naturen, sten muslinger, eller bare en smuk form. I nogle af æskerne blander jeg frøskaller, lava sand og andet i leret for at give overfladen struktur, andre er glatte som en sleben musling.

Det skal være en oplevelse at åbne æske.

Forblæste skåle

Skålene er drejet i porcelæn, og så videreforarbejdet. Nogle har påtrykte fjer der er overført med silketryk. Glasuren er sprøjtet på. De er inspireret af sandets formationer, muslinger, søpindsvin sanseindtryk fra strandsand, vind og vejr. Farverne variere i gule, orange og blålige farver.

Mål og priser
Den største ca. mål 30 cm. Bred 16 cm. Høj. Prisen er 5.000 kr.
Den lille på billedet ca. 18 cm bred 11 høj. Pris 1.600 kr.
De findes også i mindre størrelser fra 12 cm. 8 cm. Priser fra 500 kr.

Kaffestøbninger – Spor af samtale

I flere år har jeg æltet kaffegrums ind i leret. En dag var der nogle tørre revner i grumset, som jeg støbte min lermasse ned i. Det kom der et spændende mønster ud af. Jeg forfinede teknikken, og kaffepladerne opstod.

Jeg forestiller mig, at de samtaler, der opstod, medens kaffen blev drukket, har sat sine spor i revnerne, som jeg så støber ned i. Det ler, jeg bruger til samtalepladerne, er affalds-ler/genbrugsler fra forskellige lerarter. Blandet sammen giver de forskellige farver i leret.

KiC-marked og mit arbejde i værkstedet